ACTIVITEITENVERSLAG 2021 SECTIE 5 C

Na een volledig geannuleerd wedstrijdseizoen in 2020 waren de verwachtingen hoog gespannen om in 2021 terug volop wedstrijden te kunnen organiseren. Door de aanhoudende Corona-cijfers werd de effectieve start nog uitgesteld tot juli, maar daarna konden de wedstrijden onder strikte corona regels georganiseerd worden.

Dit jaar zal ook herinnerd worden als het jaar van de nieuwe éénmaking. De ‘vzw Belgische Flyball Belge’ die zich in 2005 afscheurde van de KKUSH keerde op zijn stappen terug en sloot zich aan, waardoor het aantal actieve flyballteams én wedstrijden eensklaps verdubbelde. Voor de traditionele KKUSHwedstrijden werd dit jaar nog een apart Challenge-klassement gelopen, terwijl de traditionele BFB-wedstrijden een klassement Supercup hielden. Beide klassementen zijn goedgekeurd en gelden als officiële klassementen.

Op de eerste wedstrijd van het jaar werd het FCI wereldrecord verbeterd door het BFB-team Roadrunners Beep Beep. Dat record werd op de wedstrijd te Zonhoven in september nog aangescherpt tot een waanzinnig snelle 14.59. Het waren ook diezelfde Roadrunners die de eindoverwinning in de Supercup op zak staken. In het eindklassement van de Challenge van de VdA bleef het razend spannend en stonden Dragonforce en Brabo’s Thunderdogs voor de laatste wedstrijd nog met gelijke punten. Aangezien die laatste wedstrijd door de weersomstandigheden werd afgelast, won DragonForce uiteindelijk het klassement door hun snelste tijd van het jaar. Op de Belgian Winner streden dan de eerste tien teams van elk klassement voor de hoogste eer, die dit jaar ging naar RoadRunners Beep Beep.

Om dit alles in goede banen te kunnen laten lopen, vergaderde de Sectie drie maal en werden twee ledenvergaderingen gehouden.

Voor 2022 kijken we vooruit naar de maand mei, waar we hier in België de FCI Flyball Open World Cup zullen organiseren. Van over de hele wereld hebben reeds verschillende absolute topteams toegezegd.

_DSC6360.jpg
9391CF0B-BD4F-4C84-BF61-BB32D28D1E4E.jpg
DSC_1364.jpg
:: Flyballdogs.be, powered by fast and loud doggies :) ::